Урок 16(03.11.2022)

  І. Виробниче навчання на виробництві з кваліфікації "Офіціант" 3 розряду. 

 ОФ-3 "Виконання етапів підготовки залу до роботи та процесу обслуговування відвідувачів".

 ОФ-3.1.5 "Здійснення попередньої сервіровки столів".

03.11.2022
Урок 16 "Виконання попередньої сервіровки столів" . 
МЕТА уроку:
 - навчити учнів правильному виконанню прийомів, що входять в операцію по темі з дотриманням вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності;

- сформувати в учнів первісні уміння прийомів по виконанню прийомів виконання попередньої сервіровки столів та  дотримання вимог охорони праці та безпеки. 

У сервірування столу існує багато варіантів. Вона залежить від статусу закладу, форми і часу обслуговування, спрямованості заходи та чисельності гостей. Попередня сервіровка застосовується, коли столи ресторану готуються до прийому відвідувачів. Її призначення – доповнити інтер'єр закладу та прискорити процес обслуговування. Сервіровка до сніданку не вимагає великої кількості посуду для оформлення столу. У період обідньої обслуговування по меню бізнес-ланчу чисельність приладів зводиться до мінімуму. А ось ввечері оздоблення повинно бути повним. Сервіровка столу на весілля – це також одна з існуючих різновидів. Крім цього розрізняють варіанти оформлення при святкуванні ювілеїв, при обслуговуванні банкетів відповідно до складеного меню і виїзних заходів.

Домашнє завдання : самостійно ознайомиться з матеріалом та відпрацювати. Зробити інструкційну картку "Попередня сервіровка стола до обіду".