Урок № 7(13.10.2022)

І. Виробниче навчання в майстерні з кваліфікації "Офіціант" 3 розряду. 

 ОФ-3 "Виконання етапів підготовки залу до роботи та процесу обслуговування відвідувачів".

 ОФ-3.1.3 "Вивчення меню і прейскурантів".

13.10.2022
Урок7 
   Тема : "Послідовність розміщення в прейскуранті вино-горілчаних напоїв, кондитерських і тютюнових виробів".
МЕТА уроку:
 - навчити учнів правильному виконанню прийомів, що входять в операцію по темі з дотриманням вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності;

- сформувати в учнів первісні уміння по виконанню прийомів підбору посуду, приборів, білизни для обслуговування відвідувачів та дотримання вимог охорони праці.

  Прейскурант — перелік алкогольних і без­алкогольних напоїв, пива, тютюнових, кондитерських виробів та інших покупних товарів. 

  В прейскуранті спочатку горілка і горілчані вироби, потім виноградні вина – кріплені, столові білі, столові червоні, далі – десертні вина, шампанське та інші ігристі вина, перелік алкогольних і безалкогольних напоїв, пива, тютюнових, кондитерських виробів та інших закупних товарів, маса, об’єм і ціна на відповідну одиницю продукту, крім того, для алкогольних напоїв – ємність пляшки, ціна за пляшку, за 50 та 100 мілілітрів.

  Прейскурант мають бути підписані керівником, бухгалтером (калькулятором) та матеріально-відповідальною особою (завідувач виробництва, бригадир, буфетник, бармен тощо) і скріплені печаткою суб’єкта господарської діяльності.

Домашнє завдання : ознайомлення з матеріалом та відпрацювати. Скласти прейскурант  для кафе.