Тести із захисту розряду за професією "Офіціант" 3 розряду

 Тестові завдання

з предмету: «Організація обслуговування в ресторані» (Офіціант 3 розряду)


1. Яке призначення аванзалу?

1.Для зберігання одягу відвідувачів.

2. Для відпочинку споживачів та очікування процесу обслуговування.

3. Для обслуговування гостей.

 4. Для проведення бенкетів.


2. Укажіть спеціалізоване приміщення для обслуговування святкових заходів, урочистостей.

1. Гардероб.

3. Касова зала.

2.Аванзал.

4. Бенкетна зала.


3. Укажіть приміщення, що є зв'язувальною ланкою між виробництвом і залою.

1. Мийна столового посуду.

2.Сервізна.

 3.Роздавальня.

4.Касова зала.


4. Яке обладнання використовують у торговельному залі для зберігання невеликого запасу посуду, наборів, столової білизни?

 1. Столи.

3. Прилавки.

2. Серванти.

4. Шафи.


5. Яке призначення пересувних візків (сервувальних столиків)?

1. Для зберігання у великій кількості певних видів страв, кондитерських виробів.

2.Для транспортування страв, напоїв до столів у залі.

 3.Для споживання з них страв.

 4.Для зберігання невеликої кількості посуду, наборів, столової білизни в залах ресторанів.


 6. Які столи призначені для вживання їжі стоячи?

1. Підсобні.

3. Фуршетні.

2.Дитячі.

4. Обідні.


7. Укажіть ширину бенкетного столу.

1. 800-900 мм.

 3.1200-1500 мм.

2. 900 - 1000 мм.

4. 1600 - 1700 мм.


 8. Скільки ванн для миття посуду встановлюють у мийній столового посуду?

 І.Три.

3. П'ять.

2. Чотири.

4. Сім.


9. Де зберігають столову білизну в ресторані?

1. У мийній столового посуду.

2.У білизняній.

3.У бенкетній залі.

4.У торговельній залі.


10. У якому приміщенні зберігають і нарізають хліб?

1. У кавовому буфеті.

2.В основному буфеті.

3. У сервізній.

4. У буфеті-хліборізці.


11. З якого віку допускаються до роботи працівники, що будуть виконувати роботи з підвищеною небезпекою?

       -з 18 років,- з 20 років, -з 21року.


12. Хто в закладі ресторанного господарства несе персональну відповідальність за виконання вимог «Правил охорони праці»?


13. Які дії повинен виконати офіціант в аварійній ситуації?


14. Причини пожеж у приміщеннях ресторанного господарства.



Надіслати тести на електронну пошту до 19.04.2022