Урок 31(10.12.2020)Вправи : "Відпрацювання навичок вільного наливу алкогольних напоїв"

  ІІ. Виробниче навчання на виробництві з кваліфікації         "Бармен" 4 розряду.

ТЕМА № 5"Процес приготування, презентації та подача змішаних та гарячих напоїв. ".
    10.12.2020
    Урок №31
    Тема уроку :"Вправи : "Відпрацювання навичок вільного наливу алкогольних напоїв".

     МЕТА уроку:
- навчити учнів правильному виконанню прийомів, що входять в операцію по темі з дотриманням вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності;
- сформувати в учнів первісні уміння по виконанню прийомів під час роботи вільного наливу алкогольних напоїв та дотримання вимог охорони праці і безпеки життєдіяльності.




 Техніка наливання основних напоїв:

1.Порційне наливання – поставити бокал на білдінг-лоток келих або шейкер, взяти в одну руку пляшку, а в другу – джигер, тримаючи їх над келихом, нахилити пляшку під кутом 45-90º, щоб напій лився в джигер швидким прямим струмком. Повернути пляшку рухом до себе, щоб останні краплі потрапили в джигер. Закінчити операцію. 

2.Вільне наливання або фрістайл – поставити на білдінг-лоток келих,  взяти пляшку і нахилити її під кутом 45-90º, зафіксовувавши на згині зап’ястя. Впевнитися, що швидкий прямий струмок спрямований в келих. Щоб перервати наливання, опустити пляшку та рухом до себе «підібрати» останні крапля. Закінчити операцію.

3.Комбінований спосіб – поставити на білдінг –лоток келих, взяти в одну руку пляшку, а в другу – джигер. Взяти пляшку і нахилити її під кутом 45-90º, зафіксувавши на загині зап’ястя. Впевнитися, що швидкий прямий струмок спрямований в келих. Наливши 20 мл (2\3 потрібного об’єму) в джигер, бармен спрямовує струмок у келих і наливає останні 10 мл порції. Спіймати струмок дигером і перейти до наступного келиха. Остання порція наливається повністю. Закінчити операцію.

4.Наливання за допомогою винних дозаторів – Наливають за допомогою електронних винних дозаторів (вони значно прискорюють процес обслуговування, здійснюють його чітко і акуратно).


Дом. завдання: ознайомлення з матеріалом та оволодіння навичками нової темі і законспектувати та вивчити і відпрацювати.