Вправи : нАБУТТЯ НАВИЧОК ПРИГОТУВАННЯ БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ КОКТЕЙЛІВ".

 ІІ. Виробниче навчання на виробництві з кваліфікації         "Бармен" 4 розряду.

ТЕМА № 5"Процес приготування, презентації та подача змішаних та гарячих напоїв. ".

    04.12.2020
    Урок №27 
    Тема уроку: "Вправи : нАБУТТЯ НАВИЧОК ПРИГОТУВАННЯ БЕЗАЛКОГОЛЬНИХ КОКТЕЙЛІВ".  
   МЕТА уроку: 
навчити учнів правильному виконанню прийомів, що входять в операцію по темі з дотриманням вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності.
сформувати в учнях первісні уміння по виконанню прийомів організації  робочого місця бармена .



     Залежно від основної сировини змішані напої поділяються на безалкогольні та алкогольні. Найбільш популярні безалкогольні напої, які реалізуються не тільки в молочних барах і кафе, але і барах при готелях, ресторанах, в коктейль-барах і коктейль-холах, де вони становлять додатковий асортимент.

    Безалкогольні напої поділяються на молочні, фруктові, шербети, овочеві, кавові, чайні, пивні.

    Для приготування молочних безалкогольних напоїв використовують натуральне, знежирене, сухе відновлене молоко, кефір, кисляк, вершки. Додаткові компоненти— фруктові соки, сиропи; натуральні або консервовані фрукти; морозиво, яйця, газована вода.

    Молочні коктейлі з алкогольними наповнювачами становлять додатковий асортимент у молочних барах, кафе, молочних кафе.
    Існує чотири способи приготування змішаних напоїв: у шейкері, у склянці-змішувачі, у посуді для подавання й у коктейлезбивалці.

    Спосіб приготування напоїв залежить від компонентів та призначення. При приготуванні і подаванні змішаних напоїв необхідно дотримуватися таких правил:
- до створення суміші підбирають відповідний посуд для подавання;
- усі рідкі компоненти відміряють мензуркою або склянкомір;
- ретельно дотримуються рецептури суміші;
- готовий напій негайно подають відвідувачеві.

     Основними компонентами фруктових змішаних напоїв є свіжі фрукти, фруктові соки, сиропи, морси; додатковими — яйця, білки та жовтки яєць, газована вода, морозиво.


Дом. завдання: ознайомлення з матеріалом та оволодіння навичками нової темі і законспектувати та вивчити.